SAĞLIK BAKANIMIZ UZ. DR. AHMET DEMİRCAN’DAN ZİYARET VE TEMEL ATMA TÖRENİ

Güncelleme Tarihi: 07/08/2017

Sağlık Bakanımız Uz. Dr. Ahmet DEMİRCAN, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ ile birlikte 05.08.2017 tarihinde ilimizi ziyaret etti. Bakanlarımızı Kayseri Valiliği’ne gelişinde, Kayseri Valisi Süleyman KAMÇI, Kayseri Milletvekilleri Dr. İsmail TAMER, Taner YILDIZ, Mustafa ELİTAŞ, İsmail Emrah KARAYEL ve Sami DEDEOĞLU, Vali Yardımcıları, İl Sağlık Müdürümüz Dr. İsmail KILIÇ, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ömer Faruk ÖZYURT, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet GÖDEKMERDAN,  ve il protokolü tarafından karşıladı.

Sağlık Bakanımız Uz. Dr. Ahmet DEMİRCAN, Valilikte yaptığı konuşmada, “Sağlık hizmetinde, Devlet Hastanelerini, SSK Hastanelerini birleştirdik. Sağlık hizmetlerinde o günün şartlarına göre bir dönüşüm gerçekleştirdik. 15 yıllık hizmet zamanımızda sağlık hizmetleri bizim başarılı hizmetlerimiz arasında önde gelenlerden biri oldu. Sağlık hizmetleri de her şey gibi gelişmenin gereklerine uymak zorunda. Sağlık hizmetlerinde olduğu gibi diğer hizmetlerde de Türkiye, yönetim sistemini yeniledi. O yönetim sistemine uygun şekilde sağlık hizmetlerinde de yeni bir çalışma içerisindeyiz. O dönemde de grafiği daha yukarı devam ettirmek için dönüşüm sürecini tamamlayan Türkiye, şimdi ise gelişim ve kalite sürecinin başındadır. Bunu da geliştirecektir. Şehir hastaneleri bunlardan bir tanesi. Türkiye bugün sadece ülke içinde kaliteyi milletimize sunmakla kalmıyor, yurt dışından da hizmetler alıyor. Yapılan çalışmaları zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

Şehir Hastanelerinden bir tanesi de Kayseri’de bitmek üzere olduğunu ifade eden Sağlık Bakanımız Uz. Dr. Ahmet DEMİRCAN, önümüzdeki aylarda hastaneyi teslim alacaklarını ve açılışını yapacaklarını kaydetti.

Sağlık Bakanımız Uz. Dr. Ahmet DEMİRCAN ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet ÖZHASEKİ bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldikleri Kayseri’de, Develi İlçesinde yaptırılacak olan 150 yataklı,  40 poliklinik odası, 7 ameliyathane salonu, 34 yoğun bakım yatağı ve bir çok teknik imkanlarla donatılmış yeni Devlet hastanemizin Temel Atma Törenine katıldılar.

Temel atma töreninde de bir konuşma yapan Sağlık Bakanımız Uz. Dr. Ahmet DEMİRCAN, “ Türkiye, sağlık hizmetlerinde yakaladığı bu standardın diğer hizmet alanlarında da gelişmesi için üzerine düşeni yapıyor. En önemli husus bilgi üretimidir. Bilgi üretimini mutlaka bu ülke yakalamalıdır. Hatta öne geçmelidir. Gücün kaynağı bilgi ile oluşacaktır. Türkiye sağlıkta, eğitimde ve bütün alanlarda bütün hamlelerini yaptı.  Bizim gücümüz sizsiniz, milletimizdir. Biz sizden güç alıyoruz. Sizlere sizden aldığımız güç ile daha çok hizmetler yaparız. Sağlıktaki hizmetleri ileriye taşıyacak yeni dönemin kapısı açılıyor. Daha önce sağlıkta dönüşümdü ama şimdi sağlıkta gelişim ve kalite dönemidir” diye konuştu.

• 427-1.JPG
  • 427-2.JPG