Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması Uygulayıcı Eğitimi

Güncelleme Tarihi: 29/11/2017

Sağlık Bakanlığının 20 Mart 2015 tarihli HAP yönetmeliği gereğince Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması Uygulayıcı Eğitimi 27-29 Aralık 2017 tarihlerinde yapılarak başarıyla tamamlanmıştır.

Yeni Hastane Afet Planı kılavuzunun tanıtımına ve uygulamasına yönelik olan Hap Eğitimine; SBÜ Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. İlkay GÜLER, Uzm. Dr. Mehmet Akif TEZCAN, Müdür Yardımcısı Salih SATILMIŞ, 2 Mühendis ve özel hastanelerin HAP komisyon üyelerinden toplam 15 üye katılmıştır.

Katılımcılara Afet ve Acil Durum temel kavramları, Hastane Afet ve Acil Durum Planı Hazırlama Kılavuzu tanıtımı, Hastanelerde Afet Risklerinin azaltılması, Afet ve Acil Durum Müdahale Yönetimi, Hastane Olay Yönetim Araçları, Kitlesel Yaralanmalı Olaylarda Hastane Müdahale Aşamaları, Acil Müdahale Planı Aktivasyonu, Triaj Alanı, Lojistik ve Malzeme Yönetimi, Acil Servis ve Hastane içi Trafik Akışı, Bilgi Yönetimi ve Formlar, Güvenlik - Emniyet Psikososyal Destek Faaliyetleri, Olaya Özel Planlar ve Tatbikat Hazırlığı gibi konularda neler yapılması gerektiği anlatılmıştır.

Eğitmen olarak Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Fatma Hasdıraz İlhan, Dr. Pınar Yaman, Dr. Fatih Karahan, Dr. Mükerrem Altuntaş ve Uzman Bayram Üner görev almıştır.

Eğitim sonunda katılımcılara masa başı tatbikat uygulatılıp, katılım belgeleri verilerek kapanış yapılmıştır.

• IMG-20171129-WA0028.jpg
  • IMG-20171129-WA0030.jpg